Alte Resurse

Dacă ați terminat toate problemele de aici sau dacă pur și simplu doriți să vă pregătiți pentru un interviu, aveți în cele ce urmează o scurtă selecție de colecții de probleme de algortmică. Dacă cunoașteți și alte proiecte similare care nu sunt incluse în această listă, dacă doriți ca ele să apară aici, vă rugăm mult de tot să ne contactați.

  • Infoarena este o platformă populară deja în rândul pasionaților de algoritmică din România. Pe lângă probleme, site-ul propune și o serie de articole și post-uri în care se discută pe larg anumite subiecte sau probleme interesante. În plus, aveți ocazia sa participați online la competițiile organizate pe site.
  • Usaco (USA Computing Olympiad) este site-ul Olimpiadei Naționale de Informatică din Statele Unite ale Americii, unde puteți găsi subiecte date în anii trecuți sau probleme pentru pregătire.
  • TalentBuddy reprezintă o inițiativă 100% românească, menită să sprijine pregătirea pentru interviurile tehnice. Platforma permite dezvoltarea anumitor skill-uri alese de către utilizator (baze de date, interviuri tehnice, limbahe de programare etc.) și propune un format interactiv, plăcut bazat pe nivele, asemănător unui joc.
  • Codechef dorește să fie un loc de întâlnire pentru programatori de pretutindeni. Puteți participa la concursurile pe care le organizează sau puteți cunoaște pasionați de algoritmică din întreaga lume.
  • TopCoder este probabil cel mai cunoscut concurs online de algoritmică și, totodată, este cea mai cunoscută comunitate online pentru pasionații din domeniu.
  • CareerCup are drept rol principal pregătirea pentru interviuri (atât pentru internship-uri, cât și pentru job-uri full time). Site-ul vine în plus și cu o serie de informații utile legate de modul de aplicare la diverse companii sau sfaturi pentru redactarea CV-ului si a scrisorii de intenție.
  • Leetcode este, de asemenea, menit să sprijine pregătirea interviurilor. Problemele propuse pot fi implementate și testate direct în browser, platforma permițând utilizarea unuia dintre următoarele trei limbaje de programare: C++, Java, Python.
  • Project Euler este un site de probleme captivante, pregătite de o echipă entuziastă de matematicieni și programatori. Nu trebuie decât să trimiteți răspunsul, fără a trimite cod sursă sau soluția problemei în alt mod. Poblemele sunt organizate pe clase și se pot acumula diverse nivele de rezolvare. Vă recomandăm cu mare drag și acest site.
  • World of USO este gândit ca un joc, unde studenți (în special de anul I) trebuie să completeze quest-uri, să răspundă la provocări lansate de alți jucători. Bineînțeles, totul are în centru materia de la USO.
  • CodeCombat este, de asemenea, un joc care are menirea de a va invata programare Web intr-un mod interactiv. Se pot invata limbaje precum Pyhton, CoffeeScript, JavaScript, Closure si Lua. Jocul are multe misiuni, caractere si iteme, deoarece este gandit ca unul RPG (Role Playing Game).
  • Udemy si Coursera sunt in momentul de fata doua dintre cele mai puternice resurse online de cursuri si lectii. Acestea pot ajunge de la C, C++, C#, Java, Ruby, AngularJS etc. la How to make a game in Unity3D, OOP sau Security Testing. Accesul este in mare parte contra cost, dar se pot gasi multe cursuri interesante gratuit.
  • CodeForces este o alternativa serioasa a pasionatilor de algoritmica care organizeaza concursuri la doua-trei zile pe diferite divizii (de dificultate si experienta + rating). De asemenea, toate problemele se pot accesa si incerca in afara oricarui concurs si se pot organiza sesiuni virtuale pentru testarea cunostintelor.
  • CodeFights | Test Your Coding Skills! Dupa cum spune si titlul, acest site este alegerea perfecta pentru cei care vor sa se dueleze cu alti programatori si sa-si dovedeasca abilitatile. Se pot obtine achievement-uri si medalii, iar design-ul este foarte placut.
  • CodeAcademy este proiectul care a strans nu mai putin de 25 de milioane de utilizatori in ultimii ani si acest lucru se datoreaza numeroaselor limbaje de programare (si nu numai) care se pot invata, precum Ruby, JavaScript, jQuery, HTML, CSS, Python, PHP, SQL etc. Lectiile sunt impartite in Overview si Instructions si rezultatele se vad in timp real, deci este interactiv si, sa nu omitem, gratuit.

Cunoașteți și alte surse de probleme de programare sau proiecte similare? Ne-ar face o mare plăcere să ne spuneți despre ele folosind formularul de mai jos. Le vom publica prin intermediul acestei pagini.

Vă mulțumim!