Atacul Romulan

Nava Romulana D’talla pătrunde în Zona Neutră pentru o posibilă colonizare a unei planete din sistemul solar Centara IV. Pe această planetă există deja o colonie mică de Romulani, ajunși aici fără a fi observați de Federație. Acum, nava stelară USS Enterprise, condusă de căpitanul Jean-Luc Picard, este trimisă pentru a intercepta comunicația dintre nava Romulană și colonia din sistemul solar Centara IV.

USS Enterprise interceptează semnalul, format din numere, iar comandantul Data este rugat să îl decodifice. Acesta are nevoie de un modul special pentru analiza acelui număr natural. Prelucrările pentru numărul interceptat sunt:

  1. Verifică dacă numărul este oglindit. Pentru mai multe detalii despre numerele palindroame, găsiți informații aici. Numerele palindroame mai sunt numite și numere în oglindă  (numărul obținut citind cifrele de la stânga la dreapta este egal cu numărul obținut citind cifrele de la dreapta la stânga).
  2. Afișează descompunerea numărului în factori primi. Formatul de afișare în factori primi este p1^e1 * p2^e2 * … * pk^ek.
  3. Verifică dacă numărul citit este un număr Fibonacci. Pentru mai multe detalii despre numerele Fibonacci, găsiți informații aici.

Ajutați-l pe Comandantul Data și pe Căpitanul Picard, să descifreze codul. Modulul lui Data, pe care va trebui sa îl scrieți voi în limbajul de programare C, va descifra un singur număr la un moment dat.

Formatul datelor de intrare

Programul va citi de la tastatură un singur număr N (2<=N<=1000000).

Formatul de ieșire

  1. Pe prima linie se va afișa mesajul “numărul este palindrom” / ”numărul nu este palindrom”, după caz.
  2. Pe a doua linie se va afișa descompunerea numărului în factori primi în forma p1^e1 * p2^e2 * … * pk^ek, unde p_{i} reprezintă cel de-al i-lea factor prim al lui N, iar e_{i} este puterea la care apare factorul prim în descompunerea numărului.
  3. Pe a treia linie se va afișa mesajul “numărul este un număr Fibonacci” / “numărul nu este un număr Fibonacci”, după caz.

 

Autor: Cătălin Gosman

Data:  08.11.2010