Eurovision

La concursul Eurovision participa n ţări (12<=n<#Ţări Europene). Juriul din fiecare ţară participantă prezintă o propunere de clasament a primelor 12 ţări. Conform acestui clasament, primei i se acordă 12 puncte, următoarei – 11 puncte, etc.

Clasamentele juriilor sunt conţinute într-un fişier text sub formă unor linii cu 13 nume pe linie – primul reprezintă ţară juriului, iar celelalte 12, numele ţărilor votate de juriu.

Numărul ţărilor participante n şi numele fişierului clasamente.txt, cu voturile juriilor naţionale, se introduc de la tastatură.

  • Validaţi aceste clasamente, impunând că ţară juriului să nu apară printre candidate, în caz contrar, clasamentul juriului nu este luat în considerare. Rezultatul validării apare pe ecran sub formă: Juriu descalificat: NumeTara
  • Stabiliţi şi afişaţi, pe baza clasamentelor juriilor naţionale validate, clasamentul general al primelor 10 ţări din concurs, pe baza cumulării punctajelor.
  • Stabiliţi şi afişaţi ţările care nu au primit nici un vot.

Schemă de implementare: Numele unei ţări este reprezentat de un singur cuvânt de maxim 16 caractere. Toate rezultatele se vor afişa pe ecran. Se vor defini şi folosi următoarele funcţii:

  • o funcţie pentru interschimbul a doi întregi şi una pentru interschimbul a două şiruri de caractere (char *) folosite în procedeul de sortare.
  • o funcţie care caută un şir de caractere într-un tablou de şiruri de caractere, folosită la validarea unui clasament.
  • o funcţie care sortează dintr-un şir de n şiruri de caractere, primele p şiruri, pe baza unor punctaje acumulate.

Restricţii: Nu se vor folosi variabile globale.